Friss topikok

  • Kyyra: @Xlendon: remélem használ valamit! @épészmérnök: ilyet még nem hallottam de tetszik! köszi :) (2012.07.07. 22:16) Hőségriadó
  • Kyyra: @Tina0611: kb nekünk is ennyi volt a válasz... bár hozzátették, hogy a kórházbeli élmények okozha... (2012.06.28. 13:06) Cicisztrájk

Pelenka mustra

2012.06.04. 13:49 - Kyyra

Biztos, hogy minden leendő szülőben felmerül a kérdés, milyen pelenkát is vegyünk. Fontos dolog ez, hiszen akinek figyelnie kell mit, hogyan és mire költ el, annak fontos lehet egy ilyen tételű spórolás.

 

Hogyan válasszunk pelenkát?

 

Elsődleges szempont, hogy mit visel el a baba bőre. Ez kísérletezés útján dől el. Én a legelején többféle pelenkát vettem, illetve kaptam mintadarabokat a kórházban, illetve a libero küldte postán az oldalon történt regisztráció után.

A szerencsésebbek – mint mi is – nagyjából bármilyen pelust választhatnak, így már nézegethetjük az árakat. Na igen itt jön  gond. Mikor egy leendő anyuka (de már a gyakorlottabbak is néha) megáll a pelenkás polc előtt valószínű, sóhajt egy nagyot. Rengeteg féle van! Én azt mondom egyszer érdemes egy kis papírral és tollal menni és igenis felírni a DARAB árakat. Ezt azért hangsúlyozom, mert márkák (és méretek) szerint különböző darabszám van egy csomagban, hogy az épp aktuális akciókat ne is említsem. Minden árcédulán ott van a darabár is csak nagyon apróban (ha nincs telefon elő a zsebből és könnyen ki lehet számolni).

 

Költségcsökkentő tippek:

 

  • A kisebb méretek olcsóbbak, így érdemes kihasználni egy méretet amég csak lehet.

 

  • Érdemes kipróbálni a boltok saját márkás termékeit is, ezek gyakran olcsóbbak de NEM MINDIG ( darab árat mindig nézni abból kiderül!)

 

  • Babás mamás fórumokon, aukciós oldalakon olcsóbban hozzá lehet jutni bontott csomag pelusokhoz amit már kinőtt egy másik baba.

 

  • Vannak oldalak ahol akciósan kínálnak márkás vagy olcsó noname pelenkákat (itt szintén szerencsénk van, ide ingyen is kiszállítják)

 

  • Vannak kis eldugott boltok ahol szintén olcsóbban árulnak, ezek általában nem hrdetik magukat csak szájhagyomány útján (pl itt nálunk is van, 30 Ft-ért lehet pelenkát venni bármilyen méretben)

 

  • Illetve mosható pelenka. Sokan idegenkednek tőle, sokan imádják. Kevés embert ismerek aki ilyet használ de azok nagyon meg vannak vele elégedve! Személyes tapasztalatom nincs, ha valaki ír róla akkor később beteszem ide!

 

  • Figyelni az akciókat! Havonta egyszer tuti minden nagyobb bevásárló központ kiír valamiféle pelenka akciót. Én a honlapjukon nézem előre az akciós újságot ha épp nem dobnak be hozzánk.

 

Kuponok! A szülés után kapott csomagokban is van.

 

Saját tapasztalataim:

 

Első pelusunk a Huggies újszülöttje volt (27 db. 1200 ft körül DM). Párszor a pisi kifolyt belőle és ezt több fiús anyukától is hallottam, a lányoknál jön be inkább.

 

A kórházban a Bella Háppy-t adták (a 2-est). Az a pár darab amit használtunk jó volt. De több tapasztalatom nincs vele, árat se nagyon tudok.

 

Libero-ból termékmintákat kaptam, azok jók voltak, de ezek drágábbak, mint a pampers.

 

Aztán a Pampers 2-es pelusa jött. Pisi nem folyik ki, az olcsóbb pelenkák közé tartozik (2es, 68 db-os 2600Ft körül), én nagyon szeretem, a fiam se panaszkodott.

 

Ezután noname pelenkát vettem (30 Ft / db). Volt benne fehér alapon zöld levelek, vagy szintén fehér alapon zöld-kék nyuszi illetve fehér alapon kék halas minták. Ezek a pelenkák gyári- vagy esztétikai hibásak, de teljesen jól használhatóak. Nem csípte ki manó popsiját, nem folyik ki a pisi, olcsó is. Nekem bejött. Egyetlen szépséghibája, hogy van amikor nincs a boltban 1-2 hétig.

Dada pelenka (gondolom Gaga utánzat akar lenni): oroszlán minta van rajta. Ez is  30 forintos kategória, teljesen jó. Nem olyan vékony mint a pampers de más "baja" nincs.

 

Egyelőre ennyi, de ez még bővülni fog, folytatom majd!

A bejegyzés trackback címe:

https://kyyra90.blog.hu/api/trackback/id/tr14564706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása