Friss topikok

  • Kyyra: @Xlendon: remélem használ valamit! @épészmérnök: ilyet még nem hallottam de tetszik! köszi :) (2012.07.07. 22:16) Hőségriadó
  • Kyyra: @Tina0611: kb nekünk is ennyi volt a válasz... bár hozzátették, hogy a kórházbeli élmények okozha... (2012.06.28. 13:06) Cicisztrájk

Hőségriadó

2012.07.07. 10:46 - Kyyra

Ez a már már  kibírhatatlan meleg mindenkit megvisel. A kicsiket is. Nagyon fontos odafigyelni rájuk, próbáljuk meg számukra is enyhíteni ezt valahogy.

Például naponta többször fürdessük meg, vagy csak nedves textilpelussal törölgessük át. Ilyenkor bőven elég egy kis body vagy napozó, de én van hogy egy szál pelusban hagyom. A túlöltöztetés ugyan úgy okozhat nyűgösséget. Vannak babák akik a melegtől kevesebbet, vannak akik többet alszanak. Nálunk szinte minden nap változik a dolog.

A lakásban is nehéz ilyenkor pár fokkal hűvösebbet csinálni. A klímával óvatosan, ne állítsuk túl alacsonyra mert annak megbetegedés lehet  a vége. Mint annak is ha nincs kitisztítva. Lehet, hogy eddig nem törődött vele a klíma tulaj, de most már van egy pici is a házban, miatta tessék komolyan venni ezeket a dolgokat. A ventilátorral is óvatosan. Bár ez hűteni nem hűt, a levegőt keringeti. Rakhatunk elé fagyott vizes palackot így hűthet is némileg. De sose irányítsuk a babára.

Szellőztetés. Nappal semmit nem ér, inkább este vagy kora reggel próbálkozzunk vele. Érdemes ilyenkor kereszthuzatot csinálni ha lehet. De a nyitott ablaknál alvás is segíthet.

Lehet, hogy ilyenkor kevesebbet eszik a kicsi de ez nem baj amég megvan a megfelelő számú pisis pelus egy nap (mi. 5-6). Lehet plusszba inni is adni nekik, de ebben az esetben én csak a vizet ajánlom. Sokan adnak teát is, de cukor ne legyen benne. Vízből annyit iszik amennyit akar. Mi ebben a melegben olyan napi 300 ml-nél tartunk. Ha anyatejes a pici akkor nyugodtan lehet akár 2 óránként is mellre rakni, hogy oltsa a szomját.

A sétát ha lehet inkább az esti órákra időzítsük, de dél és 4 óra közt ne legyen sokat a napon. Ha strandolni megyünk mindenképp legyen velünk a 30-50 faktoros naptej ( bár utóbbit nem mindig ajánlják) és figyeljünk hogy rendszeresen be legyen kenve a baba.

Ha autóval utazunk ott is fontos, hogy a klíma ki legyen tisztítva (már ha van). Lehúzott ablaknál figyeljünk, hogy ne érje közvetlenül a huzat a kicsit. Víz mindig legyen nálunk! És SOHA ne hagyjuk a gyereket egyedül a kocsiban ha megállunk akármiért is. Egy tűző napon parkoló autóban ehet akár 40-50 fok is ami halálos lehet egy ilyen kisbabának.

Ennyi jutott így hirtelen az eszembe, ha bárkinek van ötlete azt szívesen veszem. Kezdek kifogyni a hűsítő megoldásokból......

A bejegyzés trackback címe:

https://kyyra90.blog.hu/api/trackback/id/tr574634176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xlendon 2012.07.07. 14:18:04

Ez érdekes volt, köszi!
A ventilátor elé tett fagyott palack nagyon jó ötlet, még nem hallottam, ki fogom próbálni.

épészmérnök 2012.07.07. 18:08:30

Pici, koraszülött volt a lányom, amikor hazavittük, 35 fok volt a panelban, és betűzött a nap a lakásba. Vizes lepedőket raktam fel az ablakra, ez egy-két fokkal hűtötte a levegőt, és párásította. Gyakran kellett cserélgetni, az igaz. Hagytam pelus nélkül is időnként.

Környezettudatos 2012.07.07. 22:03:21

Van egy ötletem. Ne adj tanácsot.

Kyyra 2012.07.07. 22:16:50

@Xlendon: remélem használ valamit!

@épészmérnök: ilyet még nem hallottam de tetszik! köszi :)


süti beállítások módosítása