Friss topikok

  • Kyyra: @Xlendon: remélem használ valamit! @épészmérnök: ilyet még nem hallottam de tetszik! köszi :) (2012.07.07. 22:16) Hőségriadó
  • Kyyra: @Tina0611: kb nekünk is ennyi volt a válasz... bár hozzátették, hogy a kórházbeli élmények okozha... (2012.06.28. 13:06) Cicisztrájk

Diagnózis: hemangioma-jóindulatú vérérdaganat

2012.07.04. 08:04 - Kyyra

Címkék: májbetegség hemangioma elváltozás a májban vérérdaganat jóindulatú hemangióma

Eddig két bejegyzés szólt a kórházas történetünkről, remélem hosszú időre ez lesz az utolsó. 

Tegnap letelt a két hét így elkezdtem hívni a klinikát. Nem is reméltem, hogy elsőre felveszik, nagyjából az 5. próbálkozásom volt sikeres. Akkor is vártam 12 percet amég az orvos és egy kollégája vagy barátja a nyaralásról és a biliztetésről tárgyaltak (félrerakták a telefont és mindent hallottam) de kibírtam. Teszem hozzá a portás nagyon rendes volt, Ő adta meg az osztály mellékét mert az doktornő nekem csak a kórház mellékét adta meg ( a központi szám az egyetemé).

A nővér ugyebár nem közölhet semmit telefonban, de annyit elmondott nem kell megijedni nem lát semmi komoly bajt de azért beszéljem meg az orvossal. A diagnózis haemangioma a májban azaz jóindulatú vérérdaganatok. Ezeket általában teljesen véletlen veszik észre, hasi ultrahang alkalmával. Így biztos sokan vannak akiknél ki sem derül. Csecsemőknél és kisgyerekeknél is gyakori, csakúgy mit felnőtteknél. 

Az orvos azt mondta egy éves koráig vissza kell húzódnia. Így magában gondot nem okoz, de ez nem jelenti h nem is lehet baj. Elhelyezkedéstől függően nyomhatja a belső szerveket amik így nem tudnak rendesen működni. Esetünkben ez szerencsére nem áll fent, de mivel ez növekedhet, figyelni kell. Figyelni kell azt is, hogy ha besárgul, véraláfutások jelentkeznek rajta akár attól is hogy megfogom a kezét, megnagyobbodik a mája vagy nyomás érzékeny lesz a pocija akkor irány a klinika. De ha nincs gond novemberben várnak minket kontrollra. Akkor dől el, hogy szükség van e bármilyen beavatkozásra a továbbiakban. Remélem addigra már semmit nem fognak látni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kyyra90.blog.hu/api/trackback/id/tr494627154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása