Friss topikok

  • Kyyra: @Xlendon: remélem használ valamit! @épészmérnök: ilyet még nem hallottam de tetszik! köszi :) (2012.07.07. 22:16) Hőségriadó
  • Kyyra: @Tina0611: kb nekünk is ennyi volt a válasz... bár hozzátették, hogy a kórházbeli élmények okozha... (2012.06.28. 13:06) Cicisztrájk

Kisbabával „szobafogság” avagy tényleg otthon kell ülnünk?

2012.06.15. 14:58 - Kyyra

Címkék: baba babakocsi tápszer cumisüveg babahordozás hordozókendő babával étteremben lefejt anyatej

Sokan azért esnek depresszióba, vagy lesznek rosszkedvűek szülés után, mert addigi életük gyökeresen megváltozik minden téren. Így például már nem teheti meg az anyuka, hogy gondol egyet és elmegy vásárolgatni, sétálni vagy találkozik valakivel. Legalábbis sokan ebben a tudatban vannak. Mert ez nem igaz.

 

Tény, hogy nehezebb hirtelen elhatározásból elindulni de még ez is lehetséges. Azért vegyünk sorra pár kérdést ami fel szokott merülni. Például, hogy fog enni a kicsi? Egyszerűen. Manapság a bevásárló központokban, éttermekben szinte mindig van egy pelenkázó rész, de ha nincs a legtöbb helyen biztosítanak helyet, hogy meg tudjuk szoptatni a babát ha még anyatejes. De ha elbújni nem is tudunk, senkinek nem lehet egy szava se ha egy textilpelussal vagy valamivel letakarjuk magunkat és a babát és úgy etetjük. De ha nem megyünk hosszú időre vihetünk lefejt tejet is cumisüvegben (ez nyáron bajosabb mert a melegben nem áll el órákig).

Ha tápszeres a baba, akkor elvihetjük magunkkal a kimért tápszert (én már az egész dobozt is pakoltam be a táskába) és legyen nálunk baba víz, vagy ha étterembe, kávézóba megyünk kérhetünk forralt vizet, nem hiszem, hogy megsértődnek. De ha nem megyünk hosszú időre próbáljuk úgy időzíteni, hogy indulás előtt egyen a pici és lehet, hogy haza is érünk a következő etetésre.

 

Mibe is rakjuk a babát….a legelterjedtebb a babakocsi. Ha kocsival megyünk, be a csomagtartóba (vagy ahova elfér) és ennyi. Nincs bonyodalom. Bár a városban én nem szívesen mászkálnék vele. Egyrészt nehézkes másrészt egyszer guggoljunk el és töltsünk el perceket azon a szinten ahol a kicsi van…..nem túl friss a levegő ugye?

BKV-zni babakocsival? Nincs azaz isten, hogy kipróbáljam, úgyhogy ha valakinek van tapasztalata írja le, én nem szeretnék ilyen irányú próbálkozásokat tenni.

Szimplán a hordozóval én maximum bevásárolni megyek, mert akkor a bevásárló kocsira rá tudom tenni. E amúgy leszakad a kezem pedig még csak 6 kiló a gyerek…mi lesz később? Kenguru. Nagyon jó kis találmány, viták vannak és lesznek is körülötte, de tény, hogy sokan alkalmazzák. Egy tanácsot azonban könyörgök, fogadjon meg mindenki…NE HORDOZZUNK KIFELÉ! Akármennyire reklámozzák hogy lehet, nem tesz jót a kicsinek. Persze nem erőszak csak jó tanács. Ez azért jó mert egyrészt mindkét kezünk szabad, másrészt a közvetlen közelünkben a baba is nyugodtabb. Na meg nem utolsó sorban nem kell szlalomozni, mint a babakocsival, vigyázva, neki ne toljuk valaminek (vagy valakinek). Szerintem biztonságosabb, ráadásul innen nem tudják kikapni a gyereket csak úgy (tudom-tudom, miért pont az én gyerekemet lopnák el…de jobb félni!). Az ára pár ezertől több tízezerig változhat. Nem kell a legdrágább, de a legolcsóbb se feltétlenül jó. Ne ezen spóroljunk!

 A kenguru másik alternatívája a hordozó kendő, ami egyre elterjedtebb. Tapasztalatból mondom, hogy nagyon kényelmes (buszoztunk is így). Ahány ember annyi vélemény, de azt tudom, hogy a fiam szereti (hatalmasakat alszik benne), nekem is kényelmes és az ortopédus is támogatta az ötletet. De ha valaki ezt választja jó előre tudni, hogy meg kell tanulni használni. Pontosabban megkötni. Nem lehetetlen, de gyakorolni kell. Van több fajtája is, rugalmas, szövött, gyűrűs, stb. Áruk 5-6 ezertől szintén több tízezerig.

Ebbe a kategóriába tartozik még a Mei Tai. Szintén megkötős babahordozó, de ezt csak 3-4 hónapos kortól ajánlják, ég a kendőt újszülött kortól lehet használni. Ennek van csatos változata, az SSC. Átlag 8 ezerről indulnak, de lehet kapni 20ért is. Mindkettő kényelmes a babának-mamának (vagy épp apának) és egyedi rendelésre is készítik őket. Érdemes utána nézni az interneten, illetve fórumokat látogatni, megkérdezni valakit, aki használja. Vannak vándorok is, körbe küldik ezeket a hordozókat, hogy ki lehessen próbálni.

 

Úgyhogy utazásra fel, ne üljetek otthon, ne tologassátok a kocsit körbe-körbe a házak közt ha már unalmas. Igenis ki kell mozdulni! 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kyyra90.blog.hu/api/trackback/id/tr464590503

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Hideg cselszövése - részlet 2012.06.18. 06:56:18

Hangos meserészlet az írónő előadásában. Szólj hozzá, mond el véleményed! Részlet "A Hideg cselszövése" című mesekönyvből az írónő előad&

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása