Friss topikok

  • Kyyra: @Xlendon: remélem használ valamit! @épészmérnök: ilyet még nem hallottam de tetszik! köszi :) (2012.07.07. 22:16) Hőségriadó
  • Kyyra: @Tina0611: kb nekünk is ennyi volt a válasz... bár hozzátették, hogy a kórházbeli élmények okozha... (2012.06.28. 13:06) Cicisztrájk

Bölcsi gondok

2012.06.02. 13:00 - Kyyra

 

A bölcsiről két emlékem van mindössze. A gurulós piros cica és amikor apu egyszer fordítva adta rám a szandált. Vajon a mai gyerekeknek is lesz bölcsis emlékük?

 

Manapság erről a témáról megoszlanak a vélemények. Egyes szülők szerint jó ha a gyerek már korán elkezd szocializálódni, mások szerint a picinek amég lehet az anyja mellett a helye. Napjainkban csak az óvoda kötelező, bár azalól is lehet felmentést kapni a gyermek 5 éves koráig. A bölcsöde lehetőség – vagy egyeseknek kényszer.

 

Nyilván egy anya akkor érzi biztonságban a gyerkőcöt, ha maga mellett tudhatja. De vannak családok akik arra kényszerülnek, hogy a GYED lejártával a kicsit bölcsibe küldjék és az anya vissza menjen dolgozni. Azt hiszem ez a mai világban teljesen érthető. Azonban az, hogy beadták a felvételi kérelmet nem jelenti azt, hogy be is kerül a gyerek. Nagyon komolyan meg kell indokolni, hogy miért is akarjuk a gyereket bölcsibe járatni és egyes helyeken komolyan a pénztárcánkba túrnak – amit hagynunk kell ha felvételt vagy legalább várólistát szeretnénk – a felvételi eljárás folyamán. Ez persze nem igaz az ország egészére, de vannak települések ahol rettenetesen nehéz bejutni. Első körben úgyis azt mondják járasd magán bölcsibe a gyereket. Na aztán jön a fellebbezés, bizonyítsd, hogy nincs pénzed a magán bölcsire.

 

Ráadásul a felvételi lap már-már személyiségi jogokat sértő kérdéseket tesz fel. Csak kérdem én minek firtatnak bizonyos dolgokat ha le sem ellenőrzik – nem mert nincs kedvük hanem nem is tehetik meg – így mindenki azt hazudhat amit akar.

 

Vannak, akik nem veszik fel a harcot, feladják és valahogy megoldják azt a maradék egy évet amég jön az óvoda. De vannak, akik ezt nem tehetik meg. Utóbbi csoport tagjai komoly „harcra” és rengeteg személyes kérdésre számítsanak. Majdhogynem könyörögniük kell ha olyan helyen élnek ahol nincs elég férőhely. Megalázkodó leveleket írni a polgármesteri hivatalba nem éppen felemelő érzés.

 

Ha valaki már tudja, hogy akár 1-2 év múlva bölcsibe akarná íratni a kicsit, hajrá jelentkezzen már most, a várólistán legalább rajta lesz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kyyra90.blog.hu/api/trackback/id/tr584561058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása